Освітяни склали рейтинг найкращих шкіл Одеського регіону

Перше місце посів навчальний заклад з Чорноморська

За підсумками Національного мультипредметного тесту освітній ресурс “Освіта.ua” склав рейтинг найкращих навчальних закладів Одеського регіону. 

За результати, трійку найкращий шкіл Одещини очолює Чорноморський академічний ліцей імені Тараса Шевченка. Середній бал НМТ там 163.4. Друге місце почесно посів Ізмаїльський ліцей "Політехнічний" з гімназією Ізмаїльського р-ну Одеської обл. Там випускники в середньому здали іспити на 162.3. І закриває Топ-лідерів - Ліцей "Крижанівський" Фонтанської сільської ради Одеського р-ну Одеської обл, з середнім балом 160.7. 

У цьому році пороговий бал для випускників шкіл був набагато нижчий, ніж в попередньому році. Саме цей чинник серйозно вплинув на результати рейтингу. Зазначимо, що з української мови не подолали поріг “склав / не склав” лише 0,09% учасників (у 2021 році – 7,45 %), що вплинуло на рейтингові таблиці, оскільки в рейтингу враховуються учасники,які не подолали пороговий бал з предмета.

Крім того, через військові дії, деякі учні шкіл змушені були залишити свої регіони й навчатися онлайн в інших областях України або навіть за кордоном. Це також вплинуло на позиції шкіл

Нагадаємо, що наразі в Одесі готові до використання 120 укриттів. Ще три десятки в роботі. Про це повідомила директор Одеського департаменту освіти і науки Олена Буйневич.  Чиновниця зазначила, що минулого тижня був підписаний дозвіл на використання ще 22 укриттів у школах і 18 у садочках. Це означає, що більше закладів освіти зможуть працювати з дітьми офлайн. Наразі укриття є у 120 в закладах освіти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися