В Одесі укриття є у 120 в закладах освіти, - Буйневич

Минулого тижня підписали дозвіл на використання ще декількох десятків укриттів

Наразі в Одесі готові до використання 120 укриттів. Ще три десятки в роботі. Про це повідомила директор Одеського департаменту освіти і науки Олена Буйневич. 

Чиновниця зазначила, що минулого тижня був підписаний дозвіл на використання ще 22 укриттів у школах  і 18 у садочках. Це означає, що більше закладів освіти зможуть працювати з дітьми офлайн. Наразі укриття є у 120 в закладах освіти.

“Поядка нашим будівельникам, електрикам, сантехнікам, малярам, всім, хто у 40-градуснику спеку, без вентиляції (її встановлювали вже пізніше) працювали вдень і вночі. Коли ми пишемо про піар, про довго, про фоточки, подумайте, яка це праця. Вони обливалися водою і лізли в ті укриття, хоча підвали завжди були прохолодними, але коли з них збивали стару плісняву штукатурку, це дійсно було надважко”, - написала Буйневич. 

Раніше “Коментарі” писали, що 1267 одеських установ освіти починають навчальний рік за наявності укриття у закладах. До першого класу підуть 21 667 дітей, з яких понад 6800 учнів з-поміж ВПО.  Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів директор Департаменту освіти і науки Одеської обласної військової адміністрації Олександр Лончак.

Нагадаємо, що на Одещині декілька разів проводити опитування серед батьків щодо формату навчання в новому навчальному року. На початку літа 2023 року бажаючих аби їх діти навчалися очно було майже 70%. Станом на сьогодні ця цифра на 10% менша. Причина такої статистики - нещодавні обстріли міста. Станом на початок 2023/2024 навчального року в Одесі працює 121 заклад загальної середньої освіти, 136 садочків, 19 закладів позашкільної освіти, 3 міжшкільні ресурсні центри та “Дитячий будинок “Перлинка”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися