В Одеській області понад тисячу установ освіти почнуть навчальний рік за наявності укриття

За результатами опитування 70% батьків обрали очний формат навчання

1267 одеських установ освіти починають навчальний рік за наявності укриття у закладах. До першого класу підуть 21 667 дітей, з яких понад 6800 учнів з-поміж ВПО. 

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів директор Департаменту освіти і науки Одеської обласної військової адміністрації Олександр Лончак.

Кількість закладів освіти, які мають власне укриття або використовують укриття розташоване поблизу зросла на 325 одиниць та становить 1267 установ. Це:

– 564 заклади дошкільної освіти;

– 635 закладів загальної середньої освіти;

– 24 заклади професійної (професійно-технічної) освіти;

– 28 закладів фахової перед вищої освіти;

– 16 закладів вищої освіти.

Також попри військові дії, заклади освіти отримали фінансування на проведення ремонтних робіт.

До початку нового навчального року проведено чи тривають будівельні роботи на 220 об’єктах закладів загальної освіти області на загальну суму понад 777 млн грн. Станом на 30 серпня поточного року завершено роботи з облаштування укриттів у 116 закладах освіти. В окремих ще триває будівництво та капремонт. Відповідні роботи планується завершити до кінця календарного року. Зокрема, у 10 закладах загальної середньої освіти області зроблено ремонт укриттів за кошти міжнародних благодійних організацій ЮНІСЕФ та проєкту DEСIDE. У 1200 закладах освіти встановлено кнопки виклику поліції, ще у 1000 закладах – системи відеоспостереження, - повідомив Лончак. 

Директор додав, що за результатами опитування 70% батьків обрали очний формат навчання. Наразі навчання в очному (денному) форматі планують розпочати 555 закладів загальної середньої освіти. Ще 52 – у змішаному, поєднуючи очний та дистанційний. Також очно функціонуватимуть 475 закладів дошкільної освіти. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що станом на 1 вересня 2023 року тільки учні початкової школи та 11-х класів забезпечені підручниками на 100%. Забезпечення підручниками учнів міських шкіл здійснюється за кошти державного бюджету. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися