На Одещині понад 35 тисяч пройшли курси з відновлення психічного здоров’я

Курси пройшли вчителі, психологи, соціальні працівники

Наразі в Одеському регіоні понад 35 тисяч спеціалісти можуть надати послуги з відновлення ментального здоров’я з програмою “Ти як?”. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Олена Солнцева, завідувачка Одеського обласного центру практичної психології та соціальної роботи. 

“В умовах війни ментальне здоров’я стало важливим, як і фізичне здоров’я. Представники міністерства охорони здоров’я та всесвітньої організації здоров’я провели дослідження. Згідно з цими даними кожен 5-ий українець має ризик розвитку певних психічних розладів. Наслідки війни відчують на собі 15 мільйонів українців”, – зазначила Анна Лєснікова, речниця Всеукраїнської програми ментального здоров`я

Наразі в Одеській області фахівці 38 закладів з надання первинної медичної допомоги пройшли з відновлення ментального здоров'я. Крім того, понад 30 тисяч вчителів та 5 тисяч психологів та соціальних педагогів пройшли курси з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.

“Я хочу, щоб всі українці зайшли на сайт “Ти як?” Там є “аптечка” самодопомоги. Там є інструменти та техніки з відновлення. Якщо ви кожного дня будете звертатися до цієї “аптечки”, ви зможете відновити та стабілізувати своє ментальне здоров’я. За оцінками експертів, 80% українців зможуть самостійно дати раду своєму психологічному стану. І лише 20% буде потрібна допомога”, – зазначила фахівчиня.

Нагадаємо, що в Одесі планують розширити реабілітаційний центр для військових. Про це на форумі з відновлення Одещини "Транспорт. Логістика. Інфраструктура" повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі на базі санаторію відкрили стаціонарне відділення комплексної реабілітації для військовослужбовців та їх родин у післягострому періоді. Так, реабілітаційне відділення розраховане на 100 ліжок та складається з 2-3 місних палат із врахуванням інклюзивності.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися