На Одещині поліція викрила шахрая, який поцупив телефон

Зловмиснику загрожує від штрафу до обмеження волі

В Ізмаїлі затримали шахрая, який запропонував знайомому підзарядити смартфон і не повернув. Наразі поліція затримала правопорушника. Про це повідомляє Головне управління національної поліції в Одеській області. 

Так, за попередньою інформацією поліції, в Ізмаїлі випадково зустрілися два знайомі чоловіки: 24-х та 39-ти років.  Під час розмови, старший за віком чоловік пожалівся молодшому, що у нього розрядився телефон і ніде його підзарядити. Той запропонував свою допомогу, взяв гаджет, запевнивши власника, що знає, де його зарядити, й, домовившись за годину зустрітися, пішов геть. Втім, правопорушник і не думав повертатися. Він забрав телефон та планував його продати. 

Коли потерпілий зрозумів, що став жертвою шахрая, то одразу звернувся до поліції. Оперативно правопорушника затримали та вилучили викрадене майно. 

“Провівши досудове розслідування та зібравши достатньо  доказів, дізнавачі територіального відділу поліції під процесуальним керівництвом прокурора Ізмаїльської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою, тобто шахрайстві. Це правопорушення кваліфікується за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України і карається штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 34000 до 51000 гривень, або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років. Обвинувальний акт вже скеровано до суду”, - розповіла начальник сектору дізнання Ізмаїльського районного відділу поліції Наталія Мариморович.

Нагадаємо, що в Одесі поліцейські затримали трьох чоловіків, які серед білого дня поцупили у місцевих мешканців їх майно. Як зазначили правоохоронці, чоловіки викрали мобільні телефону, гроші та документи. Про це повідомляє Головне управління національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися