На Одещині лікарі закликають вакцинувати дітей від кору, аби попередити спалах захворювання

У звязку з циклічністю протікання кору в 2023-2024 роках може статися спалах захворювання

На Одещині лікарні закликають батьків вакцинувати дітей від кору, адже у зв’язку з циклічністю протікання цієї хвороби, спалах захворювання може статися у 2023-2024 роках. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб. 

Так, медики нагадали, що останній спалах кору зафіксували лікарі у 2017-2019 році. Тоді, захворіло багато дітей, були навіть два летальні випадки. Саме тому, медичні працівники прагнуть попередили спалах хвороби. В Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб наголосили, що ліків від кору немає.

“Кір має тільки симптоматичне лікування. Єдиним захистом від хвороби є  вакцинація. На сьогодні ми маємо вакцину європейського виробництва - Нідерланди. Саме цією вакицною щепляться більшість країн Європи. Зазначимо. що в Європі вакцинуються більше 90% населення. Вакцина перевірена та безпечна для людей. Дві дози формують міцний імунітет”, - зазначили у відомстві.  

Інформацію про пункти щеплення можна подивитися тут. Для тих, кому доступ до стаціонарних пунктів щеплень ускладнений, працюють мобільні бригади охорони здоров'я. Вони вакцинують дітей, які не можуть самостійно прийти, а також організовані групи.

Для виклику мобільної вакцинальної бригади, зверніться до закладу, що надає медичні послуги, або за телефоном регіонального координатора - 0504952545.

Нагадаємо, що на Одещині триває загальнонаціональна кампанія з вакцинації дітей. Вакцину проти кору, краснухи та паротиту роблять дітям, які через війну або інші обставини пропустили планову вакцинацію. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров`я України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися