Де в одеській області прищепити дитину від трьох небезпечних хвороб: адреси пунктів вакцинації

В Одеську область доставлено 36 460 доз комбінованої вакцини

На Одещині триває загальнонаціональна кампанія з вакцинації дітей. Вакцину проти кору, краснухи та паротиту роблять дітям, які через війну або інші обставини пропустили планову вакцинацію. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров`я України. 

“В Одеську область доставлено доз 36 460 комбінованої вакцини, з них – 30 320 доз в рамках наздоганяючої кампанії та 6 140 доз для забезпечення рутинної вакцинації”, - йдеться в повідомленні

Щоб щепити дитину, необхідно звернутися в один з 98 пунктів щеплення, які працюють у регіоні. Їхній перелік та адреси можна подивитися за  посиланням.

Якщо доступ до стаціонарних пунктів щеплень є ускладненим або неможливим, слід залишити заявку для виклику мобільної вакцинальної бригади за телефоном регіонального координатора — (095) 282 04 93.

Зазначимо, що перше щеплення проводять дитині у 12 місяців, друге у шестирічному віці. Саме ці дві дози забезпечують захист дитини від кору, паротиту та краснухи.

Також у МОЗ підкрелили, що у 2022 році обовʼязкове щеплення проти кору в Україні отримали лише 69% дітей у віці 6 років. Щоб не допустити спалах кору зараз ці щеплення мають бути надолужені, а діти — довакциновані.

“Коментарі” також писали, що в Одеському регіоні на 14% знизився рівень захворюваності на кишкові інфекції.

Крім того,“Коментарі” повідомляли, що в Одесі медики та громадські активісти провели профілактичну акцію з нагоди Всесвітнього дня боротьби з гепатитом. Під час цих заходів одесити та гості міста отримали можливість безплатно та оперативно пройти тестування на гепатит B і C та ВІЛ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися