В Одеському регіоні знизився рівень захворюваності на кишкові інфекції

В морі купатися все ще не можна, через перевищення лактозопозитивних бактерій

Немиті овочі та порушення особистої гігієни. Це основні причини зараження кишковими інфекціями цього року. Про це розповіли представники Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб. У відомстві зазначили, що, не дивлячись на складну ситуацію після підриву Каховської ГЕС, рівень захворюваності на кишкові інфекції в Одеському регіоні спадає. Ба більше, жоден хворий не пов’язує хворобу із купанням в морі. 

“В порівнянні з минулим тижням рівень кишкової захворюваності впав на 14%. Всі хворі пояснюють свій стан наслідками вживання немитих овочів та фруктів, домашніх страв, або з порушенням особистої гігієни. Жодна людина не пов’язала його з купанням в морі, що свідчить про те, що люди дослухаються до наших порад”, – розповіла завідувач відділу інфекційного контролю Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб Інна Туміна.

Загальна ситуація з кишковими інфекціями в регіоні краща, ніж у попередні роки. Про це розповіла заступник генерального директора з дослідження фізичних та хімічних факторів. За її словами, скоріше за все це пов’язано з відсутністю працюючих дитячих таборів.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що в Одесі медики та громадські активісти провели профілактичну акцію з нагоди Всесвітнього дня боротьби з гепатитом. Під час цих заходів одесити та гості міста отримали можливість безплатно та оперативно пройти тестування на гепатит B і C та ВІЛ.

Нагадаємо, що в Одесі, попри повномасштабну війну, продовжується надання мешканцям та гостям міста доступного тестування на ВІЛ. У всіх Центрах первинної медико-санітарної допомоги міста доступне безоплатне обстеження на ВІЛ шляхом використання швидких тестів, результати яких можна отримати протягом 15 хвилин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися