Ердоган закликав G20 задовольнити вимоги Росії щодо Зернової угоди

Йдеться про зняття санкцій та підключення "Россельхоз банку" до системи SWIFT

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликає лідерів країн G-20 піти на поступки Росії та задовільнити деякі вимоги, щоб відноти “Зернову ініціативу” та знизити світові ціни на продовольство. Про це пише видання Bloomberg.

За словами турецьких чиновників, які знайомі із перебігом переговорів, Туреччина просить світових лідерів посприяти у страхуванні російського експорту продовольства і добрив компанією Lloyd's of London і підключити Москву до системи міжнародних платежів SWIFT. Вони попросили не називати їхніх імен, щоб не обговорювати це делікатне питання.

"Хоча зусилля Туреччини навряд чи вплинуть на союзників України в США та Європі, прийняття Ердоганом вимог Росії підкреслює виклики, з якими він стикається під час свого балансування після вторгнення Москви в Україну", — пише Bloomberg.

Раніше “Коментарі” писали, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган планує особисто обговорити відновлення зернової угоди з російським президентом у вересні, якщо з'явиться така можливість. Про це президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав журналістам за результатами візиту в Угорщину.

Нагадаємо, що військовий експерт впевнений, що зернову угоду можна поновити тільки на умовах України. Наразі Україна має можливість військовими методами диктувати свої вимоги. Таку думку на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса висловив Ігор Романенко, генерал-лейтенант у відставці, заступник начальника Генерального штабу ЗСУ (2006–2010).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися