Біля острова Зміїний українські військові збили ворожий дрон вартістю чверть мільярда гривень

Збитий в районі Зміїного БпЛА “Форпост” є сучасним та небезпечним екземпляром

В Одеській області в районі острова Зміїний сили протиповітряної оборони збили ворожий дрон “Форпост”. Це багатофункціональний безпілотник, здатний до ведення розвідки та підсвічування цілей лазером для високоточних боєприпасів.

Про це повідомляють Сили оборони півдня України.

“Форпост” обладнаний однією електрооптичною та однією інфрачервоною камерами для стеження та спостереження. Це дозволяє використовувати його цілодобово. Крім того, цей безпілотник може проводити розвідку, маючи здатність залишатися в польоті до 18 годин і подолати відстань до 250 км. У новій версії ці показники збільшилися до 350 км.

Після оновлення “Форпост” отримав покращений канал зв'язку і додаткові системи, включаючи радар для виявлення цілей на суходолі, комплекс радіотехнічної розвідки та систему ретрансляції сигналу. Вартість цього багатофункціонального дрона становить близько 6 млн доларів. “Форпост” представляє загрозу у зв'язку зі здатністю ведення точної розвідки та підсвічування цілей.

Нагадаємо, що українські військові успішно завершили операцію з повернення під контроль так званих “Вишок Бойка”, які розташовані біля берегів Криму в Чорному морі. Ці бурові газо- та нафтовидобувні платформи були окуповані РФ у 2015 році та використовувалися для військових цілей, зокрема як вертолітні майданчики та місця розміщення радіолокаційних систем.


Джерело: https://t.me/SJTF_Odes/666


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися