На Одещині заборонили вилов раків: подробиці

Заборона триватиме з 12 вересня до 5 жовтня

На річці Дунай та придунайських озерах заборонили промисловий та любительський вилов раків. Про це повідомили в Одеському рибоохоронному патрулі. У відомстві зазначили, що заборона триватиме з 12 вересня до 5 жовтня. .

Спеціалісти наголосили, що причина заборони - це активний період ліньки у раків. Протягом цього часу вони найбільш вразливі.Додамо, що зміцнення нового панцира може тривати від одного до півтора місяця. 

“Нагадуємо, лов раків під час заборони є грубим порушенням рибоохоронного законодавства відповідно до ч. 4 ст. 85 КУпАП. За незаконне їх добування передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. За одного незаконно виловленого рака компенсація – 3 332 грн”, - йдеться в повідомленні.

Гаряча лінія: 

(098) 798-47-93, 

(093) 411-00-33.

Нагадаємо, що вилов раків заборонений у внутрішніх рибогосподарських водних об’єктах з 15 серпня по 30 вересня (включно), а також з 10 серпня по 20 вересня у Дніпровсько-Бузькій гирловій системі. Про це повідомляє Державна екоінспекція Південно-Західного округу. Вилов членистоногих заборонений у більшості водойм України. Це пов'язано із періодом їх другого линяння.

Раніше “Коментарі” писали, що щонайменше 17 тисяч гривень штрафу, а то й обмеження волі до 3 років загрожує жителю Ізмаїльського району за браконьєрство та нетверезе водіння мотоцикла без номерного знака. Зупинили 29-річного місцевого жителя за кермом мотоцикла в одному з сіл Ренійської громади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися