На Одещині нетверезому браконьєру загрожує обмеження волі за вилов риби

Чоловік рибалив за допомогою власноруч виготовленого із сітки знаряддя для лову

Щонайменше 17 тисяч гривень штрафу, а то й обмеження волі до 3 років загрожує жителю Ізмаїльського району за браконьєрство та нетверезе водіння мотоцикла без номерного знака.  Зупинили 29-річного місцевого жителя за кермом мотоцикла в одному з сіл Ренійської громади.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Також у колясці мотоцикла правоохоронці виявили сітку довжиною 100 метрів та свіжу рибу – плотву, карасів та судаків. Чоловік зізнався, що повертався з озера Кагул, де рибалив за допомогою власноруч виготовленого із сітки знаряддя для лову біоресурсів. Під час відпочинку на водоймі рибалка випив горілку.

Викликані на місце події дізнавачі територіального підрозділу поліції вилучили у чоловіка незаконне знаряддя лову та біоресурси, які він планував продати. Саму рибу передали на зберігання приватному підприємству. За попередніми підрахунками фахівців екологів, правопорушник спричинив рибному господарству України збитки на суму понад 40 тисяч гривень.

За фактом незаконного зайняття рибним промислом поліцейські розпочали провадження за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України. Її санкція тягне за собою покарання штрафом від 17 тисяч  до 51 тисячі гривень, або обмеженням волі на строк до трьох років. В рамках провадження призначено екологічну експертизу для встановлення розміру збитків, нанесених державі. Після проведення необхідних слідчих заходів вирішуватиметься питання щодо повідомлення фігуранту про підозру.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що 4 серпня на каналі Желявський, що з’єднує озеро Катлабух з річкою Дунай в Ізмаїльському районі Одеської області виявили замор риби. Виявлено значні скупчення мертвого карася, поодинокі екземпляри судака, верховодки, щуки, плітки.  




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися