В Одесі відновили діяльність курси для навчання акторів-початківців: подробиці

Навчання триває 4 місяці

Через повномасштабне вторгнення акторські курси в Одеському імерсійному театрі №7 були припинені. Однак, зараз керівництво установи вирішило поновити цю діяльність. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Ярослав Трофімов, режисер “Театру №7”.

“Зараз я розумію, що не можна було припиняти навчання акторів-початків. Ми зараз повернулися до цього. Наскільки я знаю, Зараз в Одесі ніхто такого не робить – не навчає дорослих людей, які б хотіли стати акторами. Є курси для дітей, а не для дорослих”, – розповів режисер. 

Загалом навчання триває чотири місяці. І для того, аби студенти були більш вмотивовані, потрібно заплатити 1,5 тисячі гривень  за перші 1,5 місяця. Далі ж навчання сплачують грантодавці. 

“Тих, хто успішно пройшов навчання, ми забираємо на режисерську практику. Люди, які успішно пройшли курси,  потім вже отримають роботу і можливість виступати. Також я впевнений, що людина, яка пройшла успішно наші курси, на 80% прийде прослухування на іншу роль в іншому театрі”, – розповів Трофімов.

Нагадаємо, що до кінця вересня в Одесі продовжується набір дітей до мистецьких закладів міста. Загалом в Одесі 21 комунальний заклад початкової спеціалізованої освіти. У школах діти мають змогу навчатися різним видам мистецтва. Крім того, в закладки здійснюється підготовка обдарованих дітей до вибору професії в галузі культури та мистецтва. Про це повідомили в Одеській міській раді. Мистецькі школи розташовані у всіх районах міста. Сьогодні в них навчаються 8177 дітей за загальним мистецьким та початковим професійним спрямуваннями.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися