Україна закрила доступ РФ до ділянки Чорного моря біля “Вишок Бойко”

Ворог лишився без Інструментів для спостереження і планування операцій

Вчора стало відомо, що українські військові провели успішну операцію із повернення під контроль України так званих “Вишок Бойка”. Внаслідок цього доступ РФ до цієї ділянки моря закритий. Проте все одно загроза з повітря залишається.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів речник військово-морських сил України Дмитро Плетенчук.

Щодо морської компоненти, то можна сказати, що для російського флоту ця ділянка моря біля “Вишок Бойка” зараз недоступна. Завдячуючи нашим ракетникам та підрозділам берегової артилерії, які не дозволяють росіянам наближатися до цих вишок. А українські розвідники залишили ворога без інструментів для планування операцій та спостереження за морем, – зазначив Плетенчук.

Речник військово-морських сил України додав, що зміна обстановки після цієї операції не відбулася, і загрози для Одеської області залишились на попередньому рівні. Росіяни роблять все, що в їхніх силах, і вже вичерпали свої можливості.

Нагадаємо, “Коментарі” також писали, що українські військові успішно завершили операцію з повернення під контроль так званих “Вишок Бойка”, які розташовані біля берегів Криму в Чорному морі. Ці бурові газо- та нафтовидобувні платформи були окуповані РФ у 2015 році та використовувалися для військових цілей, зокрема як вертолітні майданчики та місця розміщення радіолокаційних систем.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися