Тисячі одеських школярів навчаються онлайн: як захистити дітей в інтернеті

Патрульні поліцейські надали декілька порад для одеських батьків

Впровадження онлайн навчання викликало низку викликів із захисту дітей в інтернеті. Діти та підлітки стали більш вразливими до різних онлайн загроз, і їхнім батькам та вчителям доводиться знаходити способи ефективного захисту в цьому новому цифровому середовищі.

Про це повідомляє пресслужба Патрульної поліції

Поради від поліції:

  • Поясніть дітям про потенційні онлайн загрози, які вони можуть зустріти в інтернеті та навчіть їх правил безпеки. Зазначте, що необхідно бути обережними при обміні особистою інформацією, не розголошувати паролі, і не довіряти незнайомим в інтернеті. Важливо також пояснити, що вони мають повідомляти вам про будь-які неправомірні або незручні ситуації, які вони зустрічаються.

  • Встановіть фільтри для блокування небажаного контенту і використовуйте програми батьківського контролю для обмеження доступу до певних вебсайтів і додатків. За допомогою таких інструментів ви можете створити безпечне інтернет-середовище для вашої дитини.

  • Слідкуйте за інтернет-активністю своєї дитини. Періодично перевіряйте її інтернет-історію та листування, але робіть це з повагою до приватності дитини і усвідомленням її потреб у просторі для самовираження. Моніторинг допомагає вам вчасно реагувати на можливі загрози.

  • Поясніть дітям, як реагувати на кіберзагрози, такі як фішингові атаки або кібербулінг. Навчіть їх не відповідати на підозрілі повідомлення та не завантажувати сумнівні файли.

Захист дітей в інтернеті під час онлайн навчання — це важлива відповідальність для батьків та вчителів. Інтернет може бути потужним інструментом для навчання та розвитку, але разом із цим він приносить ризики. Використовуючи ці поради й залишаючи відкриту комунікацію з дітьми, ми можемо створити безпечне і позитивне онлайн-середовище для їхнього розвитку і навчання, — йдеться в повідомленні.
На Одещині з початком нового навчального року відкрилися ще два класи безпеки. Спеціалізовані кабінети розташовані в Тарутинському та Березинському ліцеях Тарутинської селищної громади.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися