В Одесі відзначає свій день народження “найбільша одеситка” - слониха Венді: Одеський зоопарк запрошує на свято

Цього року їй виповнюється 44 роки

16 вересня в Одеському зоопарку будуть світкувати День народження слова - Венді. Усіх одеситів та гостей міста запрошують на свято в суботу.

Зазначимо, що слониха Венді - найбільша мешканка звіринцю. Цього року їй виповнюється 44 роки. Іменинницю знають, напевно, вже всі одесити, вона - одна з найвідоміших мешканок Одеського зоопарку і носить горде звання “найбільшої одеситки”.

“На святі всіх гостей чекає розважальна програма з аніматорами, вікторина та створення святкової листівки для іменинниці. Давайте разом весело і яскраво привітаємо нашу Венді! Початок свята о 12:00”, -йдеться в повідомленні.

Венді народилася 1979 року. В Одеський зоопарк слониха прибула із зоопарку міста Праги (Чехія) 13 травня 1982 року разом зі слоном Таруном. Спочатку обидва слоненяти призначалися для виступів у цирку, але абсолютно не хотіли піддаватися дресируванню. І зараз Венді проявляє норовливий і впертий характер.

За час перебування в Одеському зоопарку у Венді і Таруна народилися троє слоненят - Фантик (1992 р.), Тенді (1998 р.) і Дюк (2004 р.). Це єдиний випадок розмноження слонів у зоопарку України.

Слониха дуже любить влаштовувати собі пилові та водні процедури, ласувати солодкими фруктами, особливо кавунами та динями. А ось кислі фрукти Венді не подобаються, вона навіть може кинути кисле яблуко в робітника, який принесе їй таке частування

Нагадаємо, що Одеський зоопарк запрошує всіх на конкурс "Світ Одеського зоопарку" з нагоди Всесвітнього дня захисту тварин, який відзначається 4 жовтня. До конкурсу приймаються поетичні, прозові, художні твори, фото- та відеозамальовки, про його мешканців. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися