На Одещині СБУ викрила на корупції все керівництво районної ВЛК: подробиці

Підозри оголошено також ухилянтам, які скористалися корупційною "схемою"

На Одещині СБУ викрило та ліквідувало масштабну схему ухилення від мобілізації. За гроші посадовці “допомагали” військовозобов’язаним “відкосити” від призову на підставі фіктивних документів про непридатність до служби за станом здоров’я. Про це повідомили в СБУ. 

Так, правоохоронці викрили все керівництво однієї з районних військово-лікарських комісій, яке діяло у складі злочинної групи. Своїм “кліентам” правопорушники продавали підроблені медичні висновки з наявністю “тяжких діагнозів”. За добу могли зробити понад 20 фальшивих меддовідок.

Крім того, за даними слідства, для того щоб “пропустити” через місцеву ВЛК ухилянтів з інших регіонів, посадовці виготовляли для них фіктивні документи внутрішньо переміщених осіб. Усе це вартувало від 7 до 10 тис. доларів США. Сума залежала від терміновості виконання "замовлення".

“На підставі зібраних доказів голові та двом секретарям районної ВЛК повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України: ▪️ ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 336 та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб)”, - йдеться в повідомленні СБУ

Крім того, встановлено особи і повідомлено про підозру 5 чоловікам, які намагались скористатися “схемою” для ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон.

Нагадаємо, що співробітники Служби безпеки України (СБУ) в Одесі затримали колишнього розвідника російського терористичного угруповання так званої ЛНР “Призрак”. Він відомий під псевдонімом “Санта”, у 2014 році брав участь в масових заворушеннях в Одесі, де діяв в інтересах кремля. Про це повідомляє СБУ.

Джерело: https://t.me/SBUkr/9640


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Одессит Изя

13 вересня 2023, 15:25

Это сколько же еще поддонков осталось? Деньги нужны на войну, а придется строить еще тюрьмы.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися