“Заліг на дно” в Одесі: СБУ затримала розвідника терористичної організації “ЛНР”

Зрадник з Одеси діяв на користь ворога під час заворушень в місті у 2014 році

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) в Одесі затримали колишнього розвідника російського терористичного угруповання так званої ЛНР “Призрак”. Він відомий під псевдонімом “Санта”, у 2014 році брав участь в масових заворушеннях в Одесі, де діяв в інтересах кремля.

Про це повідомляє СБУ.

У 2014 році, під час масових заворушень в Одесі, “Санта” активно виконував завдання на користь російського режиму. Однак, щоб уникнути відповідальності, він втік до тимчасово окупованої Луганської області, де приєднався до бойовиків.

Там його шлях привів до керівництва розвідувальним підрозділом угруповання “Призрак”, яке належало до сфери впливу ворога та було підконтрольним командуванню 2-го армійського корпусу РФ.

Відтоді “Санта” брав участь у бойових діях проти українських військ на сході України, зокрема в районі Бахмутської траси. Потім він вирішив залишити бойовиків і таємно повернутися до Одеси, де намагався ховатися від правосуддя. Але слідство виявило фотоматеріали, що свідчать про його участь у терористичних діях "ЛНР".

Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації). Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочинів, у тому числі контакти колишнього бойовика з діючими учасниками окупаційних угруповань РФ, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що за матеріалами Служби безпеки України (СБУ) та обвинувачення прокуратури засуджено одесита, який діяв під позивним “Одеса” в терористичних організаціях так званих “ДНР” та “ЛНР”. Суд призначив йому покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися