Київ та Одеса мають найбільші ризики під час опалювального сезону – Олександр Харченко

Регіони обох міст дуже енергомісткі та абсолютно дефіцитні

Столиця України та Одеса - це два міста, які мають найбільші ризики під час опалювального сезону 2023-2024. На цьому наголосив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час обговорення в рамках головної дискусійної платформи країни BrainHub в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

“Найгірший стан справ, найбільші ризики під час опалювального сезону саме в Києві і Одесі. Ці два регіони, по-перше, дуже енергомісткі, тобто вони потребують великої кількості енергії в обидва міста. А, по-друге, енергетичні регіони цих обох міст є абсолютно дефіцитні – всередині київського енергокільця генерація покриває в кращому випадку 30% споживання, а зараз і менше, а що стосується Одеси – там нема взагалі нічого”, – пояснив Олександр Харченко.

Він зауважив, що наразі реалізуються проєкти, спрямовані на покращення стану справ в Києві і Одесі. Утім за словами, експерта, реальний графік показує, що вони будуть реалізовані не в листопаді, як би того хотілося, а приблизно в січні-лютому.

“Але це вже добрий результат, що це відбудеться, і хоча б залишок року там буде більш прикрита ситуація”, – додав він.

Водночас Олександр Харченко наголосив, що окрім вже вказаних Києва та Одеси,  а також прифронтових регіонів, достатньо ризикована ситуація в таких містах як Запоріжжя, Житомир, Кропивницький, Кременчук.

Нагадаємо, що в Одесі продовжується підготовка до наступного опалювального сезону. На цей момент більша частина робіт з підготовки до осінньо-зимового опалювального сезону в Одесі вже завершена.   Про це під час брифінгу повідомила директорка КП "Теплопостачання міста Одеси" Ганна Позднякова.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися