В Одесі ліцеїстів навчали актуальних в умовах війни навичок безпеки: подробиці

Звернули увагу дітей на порядок дій у разі терористичного акту

В Одесі на базі ліцею № 73 пройшов захід з безпеки життєдіяльності “Безпека життя – понад усе”. Мета заходу - поглиблення знань учасників освітнього процесу щодо питань безпеки, які потребують знань, умінь та навичок, продиктованих сьогоденням. Про це повідомили в Одеській міській радію і.

Для ліцеїстів співробітники ювенальної поліції провели практичні заняття “Ми - пішоходи”, “Перехрестя” та “Знаки регулювальника”.

Фахівці ДСНС під час уроку з цивільного захисту та пожежної безпеки розповіли дітям, як треба діяти у випадку знаходження вибухонебезпечного предмету, як користуватися вогнегасниками та протигазами, провели практичне заняття з питань вивчення ризиків, пов’язаних із вибухонебезпечними та підозрілими предметами. 

Співробітники ДСНС звернули увагу дітей на порядок дій у разі терористичного акту чи його загрози, як поводитися під час нападу і де ховатися у випадку небезпеки, надали рекомендації щодо наповнення екстреної валізи.

Діти переглянули мультфільм про помічника рятувальників песика Патрона, під час якого дізналися, в яких предметах повсякденного побуту зловмисники можуть вмонтувати вибухівку.

Нагадаємо, що в Одесі відкрився освітній простір Ukrainian future hub. Основним напрямком роботи Центру є дошкільна підготовка, а також додаткові заняття та неформальна освіта для дітей із родин ВПО та родин, що опинилися в складних життєвих обставинах.

Раніше “Коментарі” писали, що на Одещині набирає обертів Всеукраїнський проєкт “Клас безпеки” для школярів. Так, цього тижня додався ще один. В Одеському ліцеї “Михайлівський” відбулося урочисте відкриття ще одного класу безпеки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися