На Одещині звільнені теплоходи "Механік Головацький" і "Братислава" готуються до рейсів: подробиці

Наразі судна проходять міжрейсове технічне обслуговування на БТОФ

В Українському дунайському пароплавстві повідомили, що зараз звільнені теплоходи "Механік Головацький" і "Братислава" готуються до першого рейсу. Зараз судна проходять міжрейсове технічне обслуговування на БТОФ. Невдовзі планується завершити роботи на теплоході “Механік Головацький” — це ревізія питних цистерн, системи ДАУ (дистанційного автоматизованого управління), механізмів. Аналогічні роботи чекають на буксир “Братислава”.

Теплоходи мають невдовзі вийти на лінію. Але частина членів екіпажів вже працює на інших суднах. Тому капітани мають терміново поповнити штат.

Нагадаємо, що тільки декілька місяців тому судна повернулися до Ізмаїлу, адже у червні 2022 року за позовом сербської “доньки” російського “Газпрому” судна заарештували. Таким чином, РФ намагалася заблокувати роботу УДП на Середньому Дунаї. Втім, юристи УДП майже рік боролися за звільнення суден. 

У компанії також зазначили, що був ризик, що судна під час тривалої стоянки, розберуть по запчастинам, але моряки не покинули судна.

Спочатку на теплоходах залишався повний склад екіпажу. Пізніше чергували скорочені екіпажі. Час від часу на теплоході та буксирі проводились ротації.

“Команди звертаються до дунайців – приходьте на роботу! Колективи дружні та перевірені. Флот чекає. Детальніше щодо вільних вакансій можна дізнатися за номером відділу кадрів +380952795134”, - йдеться в повідомленні компанії.

Раніше “Коментарі” писали, що в 1 вересня оклад судноводіїв зросте до 40 тис. грн, добові - до 210 євро. Плюс премії за перевиконання рейсового завдання, навчання кадетів та інші додаткові роботи. Таким чином, судноводії УДП на місяць зможуть заробляти понад 7 тисяч євро. Про це повідомляє Генеральний директор УДП Дмитро Москаленко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися