На Одещині в УДП на 60% підвищили зарплати морякам: деталі

Судноводії УДП на місяць зможуть заробляти понад 7 тисяч євро

З 1 вересня оклад судноводіїв зросте до 40 тис. грн, добові - до 210 євро. Плюс премії за перевиконання рейсового завдання, навчання кадетів та інші додаткові роботи. Таким чином, судноводії УДП на місяць зможуть заробляти понад 7 тисяч євро. Про це повідомляє Генеральний директор УДП Дмитро Москаленко.

Оклади зросли у всіх без винятку екіпажів. Але найбільше зростання у команд, що мають не двох, а трьох судноводіїв з дипломами “С”. Як зазначили в УДП, таким чином компанія мотивує моряків переходити на цілодобовий графік роботи, що пришвидшує обертання флоту, динаміку перевезень вантажу.

Крім того, в компанії суттєво підняли зарплати не лише судноводіям, але й всім іншим членам екіпажів – механікам, електромеханікам, боцманам, матросам, кухарям. В УДП підкреслили, аби зменшити навантаження на команди, збільшили штатнку кількість екіпажів, що дозволить повноцінно відновлюватись після робочої зміни, знизить ризик травматизму тощо.

“Звертаюсь до величезної спільноти судноводіїв-дунайців, які вийшли з УДП, а тепер працюють у різних країнах. Друзі, у нас сьогодні стратегічна задача вивезти врожай! І нам дуже потрібна ваша допомога! Старого УДП немає, є нове УДП, яке сплачує зарплати день в день. Ще торік була погашена заборгованість, утворена нашими попередниками. Ми все платимо вчасно, як домовлялись. Додаткова матеріальна допомога при відпустці, 13 зарплата наприкінці року. Повний соціальний пакет. Вирішено питання бронювання. Плавсклад бронюється одразу після прийняття на роботу. Ми пропонуємо роботу на повністю відремонтованих суднах, на 100% готових до роботи”, - написав Дмитро Москаленко.

Раніше “Коментарі” писали, що Українське дунайське пароплавство за 8 місяців 2023 року перерахувало у місцевий і державний бюджети - 434,8 млн грн. Для порівняння за аналогічний період минулого року - 65,3 млн грн. Про це повідомляє Генеральний директор УДП Дмитро Москаленко. Як зазначив Москаленко, пароплавство ніколи б не досягло такого результату лише завдяки збільшенню середніх ставок фрахту. Ключову роль зіграли три фактори: прозорість, ефективність, боротьба з корупцією.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися