Стало відомо, скільки дітей вакциновані проти кору в Одеській області

У районах Одеської області відсоток виконання кампанії вакцинації різний

Перед початком нового навчального року в Одеській області розпочалася "catch-up" (наздоганяюча) кампанія з вакцинації дітей проти кору. Лікарі зазначають, що наразі вживають комплекс заходів, щоб не допустити спалах цього захворювання. Адже є діти, які пропустили щеплення через війну або інші обставини. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб

У відомстві наголосили, зараз ці щеплення мають бути надолужені, а діти — довакциновані. У 2022 році всього 49% дітей у віці 6 років отримали обов'язкове щеплення. Дотепер в Одеській області вакциновано лише 20% від запланованих щеплень.

У різних районах Одеської області відсоток виконання catch-up кампанії вакцинації проти кору виглядає так:

Болградський район - 18,4%,

Одеський район - 18,7%,

Б-Дністрівський район - 18,8%,

Ізмаїльський район - 22,7%,

Подільський район - 25,3%,

Березівський район - 38,4%,

Роздільнянський район - 39,3%.

Особливості охоплення вакцинацією для різних вікових груп такі

24,8% дітей віком 2-6 років отримали першу дозу,

15,4% дітей віком 7-17 років отримали першу дозу,

і лише 18,7% дітей віком 7-17 років отримали другу дозу.

У центрі також повідомили, що був розроблений обласний план, залучено координаторів і заклади охорони здоров'я. Проводяться виїзні сесії щеплень у віддалених населених пунктах. В області запроваджена централізована доставка ІБП з регіонального складу до пункту щеплення закладів охорони здоров'я з дотриманням умов “холодового ланцюга”.

Нагадаємо, що медичні установи в Одеській області отримали обладнання, яке прискорить загоєння глибоких ран. Лікарням передали 43 VAC-апарата, понад 2000 каністр, 2000 перев’язочних матеріалів. Апарати VAC-терапії допоможуть як цивільним, так і військовим із сильними пораненнями. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися