Державний архів Одеської області виконав вдвічі більше запитів цього року, ніж минулого

Станом на 1 вересня Державним архівом загалом виконано 4403 запити

Державний архів Одеської області виконав 4403 запити з початку поточного року. Це майже вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Степан Желясков, заступник начальника відділу використання документів національного архівного фонду інформації, публікації та зовнішніх зв’язків Державного архіву Одеської області.

Експерт зазначив, що запити існують різні: соціально-правового характеру, тематичні, персональні, майнові та запити, які не відповідають профілю документів архіву.

“Станом на 01 вересня 2023 року Державним архівом загалом виконано 4403 запити, з них 2731 – біографічних, 1045 – соціально-правових, 110 – тематичних, 108 – майнових, 58 – генеалогічних та 351 непрофільний запит. У порівнянні з минулим роком, кількість запитів виросла майже вдвічі”, – розповів посадовець.

Найбільш поширеними є запити реєстрації актів цивільного стану, трудовий стаж, заробітної плату, освіти, нагородження, перебування на окупованій території, участь у бойових діях, примусове вивезення, реєстрацію проживання, репресії та інше. Крім того, деякі запити надходять з–за кордону: з США, Німеччини та Ізраїлю.

Нагадаємо, що в Одесі на базі первинної медико-санітарної допомоги №18 відкрився ще один кабінет психологічної допомоги. Прийом пацієнтів на безоплатній основі здійснює психолог міжнародної гуманітарної організації. 

“Коментарі” також писали, що в Українському дунайському пароплавстві повідомили, що зараз звільнені теплоходи "Механік Головацький" і "Братислава" готуються до першого рейсу. Зараз судна проходять міжрейсове технічне обслуговування на БТОФ. Невдовзі планується завершити роботи на теплоході “Механік Головацький” — це ревізія питних цистерн, системи ДАУ, механізмів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися