В Одесі створили спеціальні освітні програми для дітей, які поєднують навчання в Україні та за кордоном

Це можливість зберегти звʼязки з українською освітою, а не повинність

В Одесі вчора відбулася нарада директорів шкіл міста, де обговорили нагальні питання щодо тих учнів, які паралельно навчають за кордоном. Про це повідомила директор міського департаменту освіти та науки Олена Буйневич

Так, стало відомо, що батьки учнів одеських шкіл, які одночасно навчаються в закордонній школі, отримають найближчим часом пропозицію перейти на навчання у заклад, визначений Департаментом за згодою адміністрації, для організації освітнього процесу з вивченням предметів українознавчого компоненту. Ці школи вже визначено. Орієнтовну Форму заяви керівники отримали.

Заяву на відрахування зі школи дитини і заяву на зарахування у запропоновану школу батьки мають надіслати разом з довідкою про те, що дитина навчається у школі за кордоном у відповідному класі, електронною поштою до школи, у якій дитина навчається зараз.Дитину, у разі прийняття батьками такого рішення, відрахують з його школи і зарахують до визначеної.

“Рішення про перехід виключно добровільне. Змушувати нікого не будуть. Це можливість зберегти звʼязки з українською освітою, а не повинність. Діти дійсно занадто перевантажені при навчанні в двох країнах одночасно”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що в Одесі директор міського департаменту освіти та науки Олена Буйневич завітала до дитячих садочка міста з незапланованим візитом, аби перевірити якість харчування малечі. Так, чиновниця зазначила, що наразі в Одесі працює лише половина садочків, адже місткість укриттів не дозволяє усім відвідувати навчальні заклади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися