Одещина готується до опалювального сезону: наскільки регіон забезпечений генераторами

Не за всіх об’єктах, на жаль, можна поставити генератор

Критична інфраструктури Одеського регіону на 85% забезпечена генераторами: з них 75% – це водоканали, 95% – об’єкти теплоенергетики. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Володимир Карпич, заступник директора Департаменту систем життєзабезпечення Одеської обласної військової адміністрації 

“В середньому 85% об’єктів критичної інфраструктури Одещини забезпечені генераторами. у випадку перебоїв з електропостачанням забезпечують безперебійну роботу котелень, водонасосних станцій. Не за всіх об’єктах, на жаль, можна поставити генератор. І не завжди на підприємствах є кваліфіковані енергетики, які можуть обслуговувати цю техніку”,  – розповів посадовець.

Одещині з придбанням генераторів допомогли іноземні партнери. Водночас, органи місцевого самоврядування також не відстають і купують все необхідне. Володимир Карпич розповів, що наприкінці серпня в Одещині відбулися практичні тренування на 55 об’єктах критичної інфраструктури та соціальної сфери.

На 31 об’єктах зауважень у контролерів не було, на дев’яти генераторів були підключені з порушенням вимог правил приєднання та техніки безпеки, на 12 був відсутній п’ятидобовий запас палива, а на трьох об’єктах генератори були або відсутні, або не готові до роботи.

Раніше “Коментарі” писали, що столиця України та Одеса - це два міста, які мають найбільші ризики під час опалювального сезону 2023-2024. На цьому наголосив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час обговорення в рамках головної дискусійної платформи країни BrainHub в Медіацентрі Україна – Укрінформ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися