Обстріл Одещини: Юрій Ігнат розповів куди поцілив ворог та мету нічної атаки

П'ять ракет було знищено в небі над Одещиною

Сьогодні вночі російські окупанти завдали чергового удару по території України, зокрема й по південних регіонах. Про це повідомило оперативне командування “Південь”. 

Ворог використав тактику комбінованої атаки, застосував як безпілотні літальні апарати типу “Shahed-131/136”, так і ракети повітряного базування з літаків стратегічної авіації. Військові повідомили, що всі 6 ударних дронів були знищені: 4 - над Миколаївщиною, 2 - над Одещиною. 

“Спрямовуючи крилаті ракети типу Х-101/Х-555, ворог застосовував тактику складного маневрування. Але сили протиповітряної оборони працювали максимально зосереджено: 5 ракет було знищено в небі над Одещиною”,  йдеться в повідомленні відомства. 

Речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону повідомив, що деякі ракети влучили по території цивільного аграрного підприємства. Крім того, Ігнат запевнив, що ворог продовжує цілитися по українському зерну. 

"Південь Одещини - знову там основний акцент удару зосереджений. Цього разу не лише безпілотники, а й крилаті ракети повітряного базування Х-101, Х-555, або ж Х-55, з дев'яти літаків стратегічної авіації з району Енгельса були випущені. На жаль, не всі збито, але знищено шість крилатих ракет. Решта влучили по Одещині, є ураження по одному з аграрних підприємств. Знову українське зерно в епіцентрі подій. Саме туди цілив ворог. Зараз працює ДСНС, наслідки уточнюються, чи є постраждалі", - сказав він.

Раніше “Коментарі” писали, що російські окупанти продовжують атакувати Одеський регіон. Протягом останнього тижня ворог здійснив п’ять масованих обстрілів дронами-камікадзе. Сьогодні вночі 8 вересня було зафіксовано пуски 20 “шахедів” у напрямку Одещини. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ. Ворог атакував південні регіони з Приморсько-Ахтарськ – РФ, Криму, а також мису Чауда – ТОТ,).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися