В Одесі пройшов забіг “Біжу за мову”: деталі

Головна мета - популяризація української мови

Популяризація української мови на Одещині - це не лише питання збереження мовної спадщини, але і сприяння підтримці національного об'єднання та культурного розвитку. Українська мова - символ єдності та джерело національної гордості для всіх жителів Одеської області. Про це повідомили в Одеській військовій адміністрації. Саме тому, з метою популяризації української мови серед населення Департамент цифрового розвитку, інформаційної політики та кіберзахисту Одеської обласної державної адміністрації в рамках “Тижня громадянського суспільства” провів у Центральному парку культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка легкоатлетичний забіг “Біжу за мову”.

Організатори переконені, що подібні заходи сприяють зміцненню національної ідентичності та є важливою компонентою утвердження духу єдності. Переможців заходу нагородили грамотами та памʼятними подарунками - книгами українських авторів.

“Ми живемо в часи, коли як ніколи актуально стоїть питання: “Якщо не ми, то хто? Якщо не зараз, то коли?”. В час, коли весь український народ, вся наша героїчна нація, наші мужні та відважні захисники, самовіддані волонтери не шкодуючи життя, сил та здоровʼя захищають рідну землю, хоробро відстоюючи незалежність нашої країни, ми об’єднуємо нашими діями і мовою серця українців з різних куточків любої Одещини”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що у неділю 27 серпня в Одесі відбулися найбільш динамічні змагання з велосипедного спорту – спринтерські ігри. Пари гонщиків у спринті відбирались за результатами гіту на 600 метрів з місця. Ще один вид, який увійшов до програми, це вгору на 200 метрів. Дистанція спринту була близькою до трекової - 300 метрів. Переможець спринтерських ігор визначався за сумою трьох видів. Про це повідомили в Одеській міській раді.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися