На Одещині поліцейські та рятувальники проводять уроки безпеки для школярів

Заходи пройшли в семи територіальних громадах

На Одещині поліцейські разом з рятувальниками ДСНС проводять уроки безпеки для школярів. Представники спецслужб нагадали дітям правила, дотримання яких убезпечить їх від побутового травматизму, дорожніх аварій, надзвичайних пригод із вогнем, водою, вибухонебезпечними предметами, правопорушень тощо. Про це повідомляє Головне управління національної поліції в Одеській області. 

Заходи відбулися у Білгород-Дністровській, Сергіївській, Татарбунарській, Берегівській, Раухівській, Ширяївській, Степанівській територіальних громадах.

Як повідомили у відомстві, кожен урок обов’язково починається з руханк, долучаючи малечу до здорового способу життя. Далі поліцейські переходили до навчання.

Під час уроків рятувальники пояснили молодому поколінню, чому у разі виявлення вибухонебезпечних предметів заборонено наближатися до них, пересувати, брати до рук, розпалювати поряд багаття або кидати у них підручними предметами. Про усі подібні знахідки, наголосили вони, треба відразу повідомляти за номерами спецслужб ДСНС – 101 або поліції – 102.

Також з дітьми обговорили проблему булінгу. Фахівці зауважили, що коли тебе цькує агресивно налаштована компанія, одному впоратися буває складно, тому варто звернутися до дорослих, яким найбільше довіряєш. Булерів не можна ігнорувати, їх треба зупиняти.


Нагадаємо, що на Одещині набирає обертів Всеукраїнський проєкт “Клас безпеки” для школярів. Так, цього тижня додався ще один. В Одеському ліцеї “Михайлівський” відбулося урочисте відкриття ще одного класу безпеки. Про це повідомляє Одеська міська рада.  Зазначимо, що клас безпеки поділений на кілька навчальних зон, які обладнали муляжами вибухонебезпечних предметів та інвентарем для домедичної допомоги, пожежної безпеки та спецодягом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися