Вночі окупанти знову атакувати Одещину: постраждала “одеська Венеція”

Ворог атакував Подунав’я на Одещині

Кількома хвилями ударних дронів обстріляли російські окупанти південні регіони України. Вночі 18 вересня під ударом ворога знову був Ізмаїльський район. Українськи сили ППО знищили 11 ударних безпілотників над Одеською областю. Про це повідомили в Силах оборони Півдня.

Крім того, голова Одеської військової адміністрації повідомив, що військові зафіксували влучання в рекреаційну інфраструктуру Вилково. В результаті виникла пожежа. Спеціалістам ДСНС вдалося приборкати вогонь та оперативно ліквідувати загоряння.

“Вкотре закликаю всіх реагувати на сигнали повітряної тривоги та прямувати до безпечних місць. Це збереже ваше життя та здоровʼя”, - написав Кіпер. 

Загалом силами протиповітряної оборони було збито 18 безпілотних літальних апаратів типу “Shahed-136/131”: 11 – над Одещиною, 5 – над Миколаївщиною, 2 – над Кіровоградщиною.

Що відомо про “Шахеди”  

Припускається, що ефективна дальність польоту "Shahed-136" становить близько 1000 км з можливістю перевезти бойову частину вагою до 45 кг. Заявлено, що максимальна дальність польоту складає 2500 км.  Цей безпілотний літальний апарат може літати на висоті від 60 до 4000 м з крейсерською швидкістю 180 км/год. Його оснащено гучним двигуном MD 550 або 3W, тому політ цього ударного дрона можна чути на відстані кілометрів. Щодо знищення дрона, його можна атакувати будь-якими засобами протиповітряної оборони, а виявити його можна за допомогою радару.  Система наведення цього БпЛА базується на інерціальній технології. Він має дельтаподібне трикутне крило, загальну масу 200 кг, довжину 3,5 м та розмах крил 2,5 м. Маса осколково-фугасної бойової частини становить 40-50 кг. Ці безпілотні літальні апарати застосовуються в групах або хвилями, що можуть бути спрямовані на одну або різні цілі.

Нагадаємо, що вчора вночі ворог використав тактику комбінованої атаки, застосував як безпілотні літальні апарати типу “Shahed-131/136”, так і ракети повітряного базування з літаків стратегічної авіації. Військові повідомили, що всі 6 ударних дронів були знищені: 4 - над Миколаївщиною, 2 - над Одещиною.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/2641


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися