На Одещині за добу трапилось 32 пожежі сухої рослинності

Причиною таких пожеж залишається людський фактор

На Одещині продовжує палати суха рослинність. Лише за минулу добу у регіоні трапилось 32 пожежі сухої рослинності та знищено 23 гектари української землі. Про це повідомляє ДСНС в Одеській області.

У відомстві наголошують, що причиною таких пожеж, у 99 %, залишається людський фактор - необережне поводження з вогнем.

“Вкотре звертаємося до кожного громадянина, будь ласка, не знищуйте екологію, не спалюйте суху рослинність, бережіть кожен метр рідної землі”, - йдеться в повідомленні. 

Більшість таких загорянь є наслідком недбалого ставлення громадян до природного середовища. Рятувальники раз у раз закликають мешканців бути уважними та не допускати знищення рідної землі. Їхні основні поради такі:  

не розпалюйте багаття; 

не кидайте на землю сірники,

недопалки, пляшки та уламки скла; 

не випалюйте суху траву, листя та сміття; 

не залишайте вогнище незгаслим, а краще взагалі утримайтесь від його розкладання. 

У випадку виникнення пожежі чи будь-якої іншої надзвичайної події, важливо негайно зателефонувати до Служби порятунку за номером 101. Це допоможе уникнути подальшого поширення вогню та зберегти природне довкілля.

Нагадаємо, що на Одещині поліцейські спільно із рятувальниками встановили особи двох неповнолітніх, які навмисно підпалювали суху рослинність, в результаті чого виникла масштабна пожежа.

“Коментарі” також писали, що на Одещині за добу рятувальники ДСНС загасили 42 загорання трав’яного настилу на загальній площі майже 21 гектарів. Про це у Facebook повідомила пресслужба ГУ ДСНС у Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися