На Одещині викрили корупційну схему ухилення від військової служби

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів підозрюваним

Правоохоронці викрили викрили корупційну схему, яка допомагала військовозобов’язаним чоловікам уникати мобілізації. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

За даними слідства, до її організації причетна голова лікарської консультативної комісії одного з медичних закладів Одеси. Схема діяла так: “кліенту” лікар надавав фіктивну випуску з діагнозом туберкульоз.  Надалі чоловіки призовного віку надавали ці медичні довідки до ТЦК, на підставі чого їх визнавали непридатним до військової служби. Вартість такої послуги вартувала 1500 доларів США .

Для прикриття своєї злочинної діяльності правопорушник залучив як посередників двох місцевих мешканців. Також встановлено, що, згідно з документами та реєстрами, “хворі” не зверталася до лікарні та не перебували на обліках.

“Наразі голові лікарської консультативної комісії повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Двом посередникам - за ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів підозрюваним”, - йдеться в повідомленні поліції. 

Нагадаємо, що поліція Одеської області завершила розслідування схеми хабарництва та незаконного переправлення призовників за кордон. Обвинувачені за цією справою керівник Болградського районного ТЦК та СП, а також його підлегла. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися