В Одеському регіоні вакцинували від сказу понад 18 тисяч тварин

Вакцина проти сказу є безкоштовною

На Одещині триває кампанія з проведення заходів профілактики сказу тварин. Так з 8 по 15 вересня ветеринари вакцинували від сказу 18 505 тварин, зокрема собак – 12 804, кішок – 5 690. Вакцинації пройшли у Новій Дофінівці, Доброолександрівці, Лібенталі, Овідіополі, Роздільній та інших населених пунктах. Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Одеській області.

Щеплення проводять лікарі 27 державних лікарень ветеринарної медицини. Мобільні групи ветеринарів виїжджають на місце, звільнюючи господарів від необхідності везти тварин до дільничної лікарні ветеринарної медицини. Проте, залишаються господарі, які продовжують відмовлятися від щеплення. За зазначений період таких відмов було 124.

У відомстві також зазначили, що інколи ініціаторами колективних щеплень тварин виступають голови сільрад, житлових дачних кооперативів, активні городяни, які допомагають з організацією проведення щеплень на місцях, а також зоозахисники і волонтери, особливо, коли мова йде про вакцинацію безпритульних тварин.

“На сьогоднішній день вакцина для профілактики сказу є в кожній області України, вона є в достатній кількості й на Одещині. Вкотре наголошуємо, що вакцина проти сказу є безкоштовною, для здійснення щеплення необхідно лише звернутися до лікарень ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що у червні поточного року в Одесі зареєстрували 2 лабораторно підтверджених випадки сказу серед тварин. Захворіли коти - безпритульний та домашній. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися