На Одещині родина з дітьми кілька діб ховалась у вантажівці на пункті пропуску

Мігранти прибули до України з Іраку


На Одещині прикордонники Ізмаїльського загону виявили нелегальних мігрантів в пункті пропуску “Орлівка” . Прикордонний наряд почув шурхіт у вантажівці, що прибула до українського берега поромом через Дунай та вирішив одразу її оглянути. 

Як виявилось, там перебувала сім’я з Іраку. Чоловік з дружиною та двома малолітніми дітьми – хлопчиком та дівчинкою проникли в автомобіль в Туреччині під час його завантаження пластиковими трубами. Далі мандрувальники планували в пошуках кращої долі дістатися однієї з країн ЄС. З собою родина не мали ані їжі, ані води, але перебувала в автомобіля протягом декількох днів. Тож прикордонники одразу ж нагодували їх та пригостили гарячим чаєм.

“За даним фактом на дорослих іноземців складені протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 204-1 КУпАП “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України”. В подальшому їх передадуть румунській стороні в порядку реадмісії, - йдеться в повідомленні поліції. 


Нагадаємо, що вночі прикордонники Ізмаїльського загону неподалік села Кубей затримали організатора незаконного переправлення осіб через державний кордон разом з чотирма чоловіками призовного віку. Про це повідомили на сторінці в Фейсбук прикордонники.  Так, заздалегідь домовившись,чоловік мав доставити до державного кордону на своєму автомобілі жителів Харківщини, Одещини, Херсонщини та Запоріжжя. “Клієнти” мали заплатити йому по 3 тисячі доларів США з кожного.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися