Шаблістки з Одеси успішно виступили на всеукраїнських змаганнях

Всі спортсменки є вихованками КДЮСШ №13

Одеські шаблістки завоювали 4 медалі, зокрема дві золоті на всеукраїнських змаганнях, які відбулися на минулих вихідних в Києві. Про це повідомили у відділенні національного олімпійського комітету України в Одеські області.

На чемпіонаті України серед юніорок 18-річна Валерія Моренець-Кубанська стала чемпіонкою, 14-річна Анна Суворова завоювала бронзу, а збірна Одеської області, де компанію їм склали Віра Горіна і Марія Озаренко, стала піднялася на другу сходинку п'єдесталу командного турніру. 

Зазначимо, що напередодні цього чемпіонату Анна Суворова стала переможницею традиційного Меморіала Михайла Когута.

Крім того, що для Валерії це перша золота медаль юніорського чемпіонату України, а для Анни, взагалі, перша медаль змагань такого рангу.

В групових турнірах Валерія Моренець-Кубанська здобула 5 перемог в 5-ти матчах, а Анна Суворова – 4 в 5-ти, програвши лише одному з лідерів юніорської збірної Софії Головкіній з Києва (4:5). Їй же вона поступилася у півфіналі основній сітки змагань (8:15), до цього взявши над фехтувальницями з Києва Марією Грабовою (15:6) і Валерією Щепкіною (15:8). Валерія на шляху у фінал перемогла Злату Бурбан з Миколаєва (15:13), Майю Велічко з Нетішина (15:8) і ще одну миколаївську шаблістку Вікторію Коротченко (15:5), а у вирішальному матчі здолала опір Головкіної – 15:12.

Нагадаємо, що на минулому тижні в Львівській області, на озері Сірка, відбувся чемпіонат України серед юнаків і дівчат з вітрильного спорту. Про це повідомляє Одеська міська рада. За результатами змагань вихованець спортивної школи №13 Андрій Бондарюк посів 1 місце серед юнаків до 11 років і 2 місце серед юнаків до 13 років у класі “оптиміст”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися