Рятувальники ДСНС з Одеси проходять навчання в Польщі

Мета тренінгу - підвищення кваліфікаційних знань та навичок

З 18 по 23 вересня рятувальників з Одещини  наразі проходять навчання в Республіці Польщі. Спеціалісти ДСНС долучилися до циклу тренінгів, які організувала Воєводська комендатура Державної пожежної служби в місті Краків в рамках проєкту “Підвищення ефективності реагування українських рятувальних служб на кризові ситуації – етап V”.

Навчання розділені на кілька етапів та стосуються діяльності у сфері радіаційної і хімічної безпеки, ліквідації хімічного та радіологічного зараження з особливим наголосом на події, повʼязані з фосфором і дезактиваційними діями після вибуху так званої “брудної бомби”.

Як зазначено в ДСНС, головна мета тренінгу - підвищення кваліфікаційних знань та навичок, а також підвищення ефективності вогнеборців у рятувальних операціях та взаємодії підрозділів із колегами з-за кордону.

“Коментарі” писали, що на Одещині поліцейські разом з рятувальниками ДСНС проводять уроки безпеки для школярів. Представники спецслужб нагадали дітям правила, дотримання яких убезпечить їх від побутового травматизму, дорожніх аварій, надзвичайних пригод із вогнем, водою, вибухонебезпечними предметами, правопорушень тощо. Про це повідомляє Головне управління національної поліції в Одеській області. 

Нагадаємо, що рятувальники вже проінспектували навчальні заклади свого району. Під час цих інспекцій фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій приділяли особливу увагу дотриманню правил пожежної безпеки. Вони оцінювали оснащення шкіл та інших навчальних закладів системами пожежного захисту і першою допомогою при пожежі. Крім того, рятувальники надали методичні рекомендації керівникам навчальних закладів стосовно облаштування місць для укриття учнів у разі аварійних ситуацій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися