В Одесі планують збільшити кількість паркувальних майданчиків

Розширення кількості паркувальних майданчиків обіцяє збільшити доходи в бюджеті Одеси

У Одесі триває робота над розширенням паркувального простору в місті. На майбутній сесії міськради, яка відбудеться 27 вересня, буде обговорено плани збільшення кількості паркувальних місць на 225, шляхом передачі операторства комунальному підприємству “Одестранспарксервіс” ще 7 майданчиків, розташованих у центральній частині міста.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Запровадження додаткових майданчиків для платного паркування дозволить збільшити перерахування до бюджету Одеської міської територіальної громади за збір за місця для паркування транспортних засобів на понад 110 тисяч гривень щомісячно, — сказав мер Одеси Геннадій Труханов.

З початку поточного року до бюджету Одеси вже надійшло майже 1,9 мільйона гривень від оплати паркувальних місць. Після введення нових майданчиків ця сума може зрости ще більше. За останні півтора місяця було зареєстровано понад 424 тисячі гривень доходу. Крім того, в бюджет міста надійшло понад 24 мільйони гривень штрафів за неправильне паркування.

Нагадаємо, що в Одесі знову встановили тарифи на паркування. Відповідне рішення ухвалили на засіданні виконкому. Вартість не змінилася: 20 гривень на годину, як і до цього, та стосується муніципальних стоянок. Крім того, можна придбати абонемент на паркування на місяць або рік, який коштуватиме 2 000 та 22 000 відповідно. Для людей з інвалідністю, учасників бойових дій та учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС передбачені пільги: за умови розміщення під лобовим склом завіреної копії відповідного посвідчення, паркування буде безоплатним.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися