На Одещині чоловіки готувалися до опалювального сезону і незаконно зрубали 80 дерев: подробиці

За скоєне правопорушникам загрожує від обмеження до позбавлення волі

Поліцейські викрили трьох жителів Тарутинської ОТГ у незаконній вирубці дерев у лісових насадженнях. Чоловіки знищили понад 30 дерев різних порід. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.

Так, у лісосмузі біля села Виноградівка правоохоронці виявили двох односельців віком 51-го та 18-ти років, які пиляли дерева. У цей час ще один чоловік на легковому автомобілі з причепом намагався вивезти частину дерев, розпиляних на колоди.

Правопорушники пояснили поліцейським, що дозвільних документів вони не мають, а пиляли дерева, щоб підготуватися до опалювального сезону.

Наразі з місця подій правоохоронці вилучили транспортний засіб з причепом, деревиною об’ємом п’ять кубів та бензопилами, які долучили до справи у якості речових доказів та наклали на них арешт. 

“За даним фактом слідчі територіального підрозділу поліції розпочали кримінальне провадження за ознаками частини 2 статті 246 Кримінального кодексу України. Нею кваліфікується незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду, вчинені за попередньою змовою групою осіб. В рамках провадження слідчими призначено екологічну експертизу, яка встановить, у тому числі, і розмір завданого державі збитку. За результатом експертних висновків вирішуватиметься питання про повідомлення фігурантам про підозру. За скоєне чоловікам може загрожувати  обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. Слідчі дії тривають”, - зазначив начальник ВП № 2 Болградського РВП ГУНП в Одеській області Олександр Бодюл.

Нагадаємо, що на Одещині посадовця філії “Ананьївське лісове господарство” ДП “Ліси України” підозрюють у незаконній порубці лісу на суму 79 мільйонів гривень в Національному парку. Чоловіку інкриміновано перевищення службових повноважень, що призвело до серйозних наслідків. Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися