Вирубка дерев на Одещині: посадовцю лісового господарства загрожує до 10 років ув’язнення

Збитки від незаконної рубки лісу в Національному парку на Одещині оцінені у 79 млн грн

На Одещині посадовця філії “Ананьївське лісове господарство” ДП “Ліси України” підозрюють у незаконній порубці лісу на суму 79 мільйонів гривень в Національному парку. Чоловіку інкриміновано перевищення службових повноважень, що призвело до серйозних наслідків.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури

Слідство встановило, що у 2023 році підозрюваний видавав незаконні лісорубні квитки для проведення рубок на ділянках Національного природного парку "Куяльницький", які є об'єктом природно-заповідного фонду. Зазначені дозволи були видані без дотримання вимог законодавства.

В результаті незаконної порубки на території філії “Ананьївське лісове господарство” ДП “Ліси України” було зрубано понад 500 дерев різних порід та діаметрів. Збитки для довкілля оцінено у 79 мільйонів гривень.

У липні та серпні 2023 року суд скасував лісорубні квитки, видані на рубку, за позовами Одеської обласної прокуратури. Рубка, яка планувалася до кінця 2023 року, була припинена. Зараз посадовцю, якого підозрюють у злочині, загрожує відсторонення від посади та тримання під вартою, а справа передана до суду для розгляду.

Нагадаємо, що на Одещині місцевий житель повідомив про виявлення нового випадку незаконної порубки деревини в природному заповіднику "Тузловські лимани". Після отримання цієї інформації, правоохоронці розпочали розслідування та незабаром зібрали достатньо доказів для висунення обвинувачення правопорушнику.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися