Обсяги експорту РФ через Босфор: скільки суден пройшли протокою за тиждень

З портів Одещини вийшло 5 суден після закінчення “Зернової угоди”

“Чорноморська зернова ініціатива” закінчилась 17 липня та не була продовжена через саботаж держави-терориста. Втім, РФ продовжує експортувати власні продукти Чорним морем. Протягом минулого тижня через Босфорську протоку пройшло 48 суден в інтересах РФ.        

Про це повідомляє пресслужба Військово-морських сил Збройних сил України.           

РФ порушує Міжнародну конвенцію            

Судна країни-агресора здійснювали рух із порушенням Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS). Так, за минулий тиждень в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:     

- до Чорного моря – 110 суден, з них 25 продовжило рух у напрямку протоки Босфор;

- до Азовського моря – 139 суден, з них 23 рухалось з протоки Босфор;

Нагадаємо, що одеські порти, які були заблоковані державою-терористом, знову стають активними, оскільки перші цивільні судна входять через тимчасовий коридор. Балкери RESILIENT AFRICA та AROYAT підтвердили готовність до завантаження пшениці для країн Африки та Азії, після того, як інші судна використали коридор для виходу з портів Одеси, Чорноморська та Південного. 

Також зазначимо, що ворог після завершення дії “Зернової угоди” завдає ракетних ударів по портовій інфраструктурі Одеської області та зерносховищам сільськогосподарських підприємств. На фоні цього Президент України Володимир Зеленський доручив підготувати комплекс дій для продовження роботи “Зернового коридору”.      




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися