На Одещині народилося майже 200 малюків фламінго: подробиці

Фламінго загніздилися межі великих Тузлівських лиманів Шагани та Алібей

У Національному парку “Тузловські лимани” з початку повномасштабного вторгнення фламінго вивели 192 пташенят. Як зазначили в парку, це великий успіх. На минулих вихідних малюків окільцювали, щоб орнітологи з різних країн могли спостерігати за їхньою міграцією, повідомив доктор біологічних наук Іван Русєв.

Як розповіли у заповіднику, вперше фламінго прилетіли до нашої країни декілька років тому. У 2017 році вони сформувати колонію у Херсонської області на озері Чурюк неподалік від Криму, але вивели всього 3-х пташенят і доля їх невідома. Після повномасштабного вторгнення птахи покинули Херсонщину та оселилася на Одещині, а саме в Тузлівських лиманах. 

“Птахи - "розвідники" великою зграєю з'явилися на Одещині у 2021 році. У тому році, коли на основних колоніях фламінго у Туреччині на озері ТУЗ була загибель великої кількості пташенят і дорослих птахів. І ми тоді прогнозували, що вони скоро обов'язково загніздяться у нас. І ось воєнний 2023 рік. Вони з'явилися у нашому нацпарку у квітні, а в травні одразу вибрали місце для гніздування на узбережжі лиману Бурнас біля села Базар'янка”, - розповіли у парку. 

Нагадаємо, що до Національного парку "Тузлівські лимани" на Одещині прилетіли понад тисяча рожевих фламінго і пеліканів. Попри блокування роботи з відновлення водообміну, величезний природний потенціал лиманів приваблює рожевих птахів. Про це повідомив науковий співробітник парку Іван Русєв. Цього літа понад 500 рожевих фламінго і понад 500 рожевих пеліканів кожного дня мандрують зі сходу на захід Тузлівських лиманів в пошуках їжі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися