В Одесі відкрилася виставка “Маніфест миру”: хто автор

Виставка буде відкрита до 8 жовтня

На минулому тижні в Одеському муніципальному музеї ім. О. Блещунова, у галереї “Квартира №6” відкрилася виставка Кирила Максименка “Маніфест миру”. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

В мерії зазначили, що Кирило Максименко – відомий одеський скульптор, автор знаменитої скульптури “Спасибі, Стів”, присвяченої Стіву Джобсу. Арт-стиль Кирила добре знають не лише в Одесі, а й у Туреччині та Ізраїлі.

З перших днів війни Кирило став волонтером. Зі зібраних на деокупованих територіях фрагментів снарядів, мін, осколків він робить скульптури, які протилежні темі війни, – це квіти, риби, тварини. Його ідея – перетворити смертоносну руйнівну зброю на творення світу.

“Маніфест уживано в якості своєрідного виклику чи заяви, бо споглядаючи усі ті фрагменти чого завгодно, виникає бажання усе позбирати та перетворити на… квітки. Бо то ж наша земля, наша плодюча земля! Є бажання зібрати всі, ВСІ уламки, аби перетворити їх у щось інше, позитивне”, - запевняє художник.

Виставку доповнили фото представлених арт-об'єктів фотохудожника Дмитра Баєва, виконані за допомогою технології амбротипу – фотографії сріблом на склі. Цей фотографічний процес було відкрито Фредеріком Скотом Арчером у 1851 році. Дмитро Баєв відродив абротип в Одесі у 2021 році.

Наголошуємо, що експозиція триватиме до 8 жовтня 2023 року (четвер-неділя, 11:00-17:00) за адресою: Одеса, вул. Польська, 19.

Коментарі” писали, що в Одесі у Міжнародному культурному центрі UNION відкрилася виставка, присвячена сторіччю від дня народження Народного художника України Альбіна Гавдзінського. Символічно, що відкриття співпало з Днем міста. Про це повідомили в Одеській міській раді.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися