Іноземець напав на містятина в Одесі: потерпілого доставили до лікарні з колото-різаними пораненнями шиї

Правопорушнику загрожує до 15 років ув’язнення із конфіскацією майна

Одеські поліцейські затримали іноземця за підозрою у розбійному нападі на одесита. Так, правопорушник вдарив уламком скляної пляшки, став душити та заволодів майном чоловіка. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

45-річний одесит очікував на електричку біля залізничної платформи. Нетверезий правопорушник проходив повз та, побачивши у чоловіка рюкзак, вирішив, що може заволодіти цінним майном. Спочатку він  підійшов до потерпілого з вимогою віддати мобільний телефон та гроші, а коли йому відмовили, схопив з землі скляну пляшку, розбив її та кілька разів ударив чоловіка уламком у шию. Потерпілий вибив скло з руки нападника, а той штовхнув його на землю і став душити. Коли одесит вже не міг протистояти, правопорушник схопив його речі і втік, завдавши матеріального збитку на суму більше 3000 гривень.

Інцидент стався ввечері на вулиці Дальницькій. “Швидку” одеситу викликали перехожі. Лікарі доставили постраждалого у лікарню із колото-різаними пораненнями шиї та повідомили про це у поліцію. 

“На підставі зібраних доказів слідчі під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному з насильством, небезпечним для здоров’я особи, яка зазнала нападу, тобто розбої, вчиненому в умовах воєнного стану. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна. За клопотанням слідчих, суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває слідство”, - розповів заступник начальника територіального підрозділу поліції Віталій Калічевський.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися