Прокуратура повернула територіальній громаді Одеси землі санаторію імені Горького

Наразі на земельні ділянки зареєстровано право комунальної власності Одеської міської ради

Прокурори Одеської обласної забезпечили реальне виконання рішення суду про повернення шести незаконно приватизованих земельних ділянок оздоровчого призначення, що входять до складу унікального майнового комплексу санаторію ім. Горького. Зазначимо, що загальна площа ділянок - 0,5 га, вартістю 48,2 млн грн. Крім того, ця територія є такоє пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення.

Так, прокурори встановили, що зазначені ділянки є землями оздоровчого призначення та в силу особливого статусу є об’єктами природно-заповідного фонду, у зв’язку з чим, за жодних обставин не могли передаватись у приватну власність.

“Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура звернулася до суду з позовною заявою. Суд підтримав позицію прокуратури та задовольнив позовні вимоги у повному обсязі. Наразі право приватної власності громадян скасовано та на земельні ділянки зареєстровано право комунальної власності Одеської міської ради”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що нещодавно стало відомо, що Одеський апеляційний суд підтримав рішення прокуратури та вирішив відновити права територіальної громади Одеси на землі санаторію ім. Горького, які мають вартість 48,2 млн грн. Суд визнав незаконним передання 6 земельних ділянок загальною площею 0,5 га приватним особам, які попередньо незаконно зайняли ці землі.

Зазначені землі були отримані громадянами шляхом шахрайства, заявляючи про наявність на ділянках об'єктів нерухомості, хоча фактично жодного майна на них не було. Тепер прокуратура забезпечує виконання рішення суду, щоб повернути земельні ділянки у власність територіальній громаді Одеси.

Нагадаємо, що СБУ затримала місцевого ексдепутата на Одещині, який привласнив 15 земельних ділянок на узбережжі Чорного моря. Він викрав 15 земельних ділянок на загальну суму 15 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися