В Одесі відбулася прем’єра вистави “В неділю рано зілля копала”: деталі

Захід відбувся 23-24 вересня в Музкомедії

На минулих вихідних відбулася прем'єра вистави “В неділю рано зілля копала” в Одеському академічному українському музично-драматичному театрі ім. В. Василька. Вистава присвячена 160-річчю з дня народження Ольги Кобилянської. Про це повідомили в Одеській міській раді.

Режисер - Олександр Самусенко. “В неділю рано зілля копала” – сучасне сценічне прочитання однойменного твору Ольги Кобилянської, пристрасна драма з романтично-пригодницьким сюжетом, давніми віруваннями, трагічним фаталізмом й автентичними піснями.

У виставі продемонстровано трикутники кохання, з різницею у понад 20 років. У цій історії були розірвані різними силами людської душі, часто стихійними, а деколи й цілеспрямованими, вчинками, продиктованими жорсткими правилами, моральними нормами й відданою любов’ю.

Протягом кількох годин глядачів тримали у напруженість дії і глибокий психологізм історії, вразив безталання нещасної циганки Маври, що, згрішивши, народила “панську дитину” й була викинута з табору. Доля її сина, що був без її відома підкинутий бездітним багатіям і котрий уже давно живе в сердечній приязні з лагідною й поміркованою Насткою, але несподівано закохується в гордовиту й палку Тетянку, й не може зробити остаточного вибору.

Нагадаємо, що в Одеському муніципальному музеї ім. О. Блещунова, у галереї “Квартира №6” відкрилася виставка Кирила Максименка “Маніфест миру”. Про це повідомили в Одеській міській раді.  В мерії зазначили, що Кирило Максименко – відомий одеський скульптор, автор знаменитої скульптури “Спасибі, Стів”, присвяченої Стіву Джобсу. Арт-стиль Кирила добре знають не лише в Одесі, а й у Туреччині та Ізраїлі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися