В Одесі поліцейські провели лекцію дітям щодо вибухонебезпечних предметів та як їх розпізнавати

Такі заняття є вкрай важливими в умовах війни для убезпечення дітей від травмування

Поліцейські Одещини навчають дітей розпізнавати вибухонебезпечні предмети та правильно діяти у разі їх виявлення. Одне із таких занять провели співробітники батальйону поліції особливого призначення з вихованцями громадської організації “Ви.Мова”. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.

“Вибухові пристрої – це небезпечні предмети, які можуть спричинити серйозні травми. Вони створюються з метою завдання шкоди людям та майну. Тому, якщо ви помітили підозрілий предмет, потрібно діяти обережно і сповістити про це дорослих, які є поблизу, або поліцію”, - пояснив юним гостям начальник відділу тактико-спеціальної підготовки БПОП Ігор Кірюхін.

Крім того, спецпризначенець розповів хлопцям та дівчатам, що вибухові пристрої можуть бути виготовлені із різних матеріалів, таких як метал, пластик або дерево, виглядати як безпечні предмети, наприклад, іграшки або книжки, і приховані у пакетиках, ящиках, сумках чи навіть під землею. Тому важливо бути обережними і не брати нічого незнайомого або підозрілого.

“Якщо ви помітили підозрілий предмет, насамперед не торкайтеся його. Дотику може вистачити, щоб активувати вибуховий пристрій. Краще зробити крок назад і повідомити про знахідку дорослим або викликати поліцію. Розкажіть їм, де саме ви помітили підозрілий предмет і як він виглядає. Не робіть жодних спроб самостійно обстежити або перемістити його”, - зауважив майор поліції.

Нагадаємо, що одеські вибухотехніки продовжують працювати на деокупованих територіях. Так, за тиждень співробітникам ДСНС вдалося знешкодити 287 боєприпасів, залишених ворогом на нашій землі. 153 вибухонебезпечних предмети знайшли в Херсонській області, де саперам вдалося очистити 10 гектарів землі. Ще 134 боєприпаси знайшли в Донецькій області на площі в 16 гектарів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися