287 боєприпасів знешкодили одеські вибухотехніки

Цього разу спеціалісти працювали в Херсонські та Донецькій областях

Одеські вибухотехніки продовжують працювати на деокупованих територіях. Так, за тиждень співробітникам ДСНС вдалося знешкодити 287 боєприпасів, залишених ворогом на нашій землі. 153 вибухонебезпечних предмети знайшли в Херсонській області, де саперам вдалося очистити 10 гектарів землі. Ще 134 боєприпаси знайшли в Донецькій області на площі в 16 гектарів. 

У Службі порятунку також нагадали, якщо людина побачила вибухонебезпечний або підозрілий предмет:

1. не підходити,

2. не чіпати,

3. телефонувати 101.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що понад 13 тис. кв. км акваторій морів та внутрішніх вод потребують розмінування. З них 7,3 кв. км – на вже деокупованих територіях. Про це повідомив начальник відділу організації роботи з гуманітарного розмінування Державної служби України з надзвичайних ситуацій полковник Сергій Рева. За його словами, обстеженню підлягають акваторії річок, водойм, водосховищ, акваторій Чорного та Азовського морів тощо. Наразі водолази-сапери ДСНС обстежили майже 3,2 тис. га водних об’єктів і вилучили 1,4 тис. вибухонебезпечних предметів. В ДСНС наразі діють 22 підрозділи, що оперативно діють за допомогою сучасного обладнання аби поліпшити ефективність. Один з таких інструментів - надводні та підводні дрони Sonobot та Chaisin.

Також нагадаємо. що одеські водолази отримали сучасне американське обладнання для складних глибинних спусків. Наразі морські та річкові дрони є тільки в Одесі. Саме за їх допомоги водолази можуть освоїти нові глибини одеського узбережжя. Перед відкриттям курортного сезону дайвери посилено тренуються, адже у них попереду перевірка дна моря.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися