На Одещині створено чотири нових навчально-практичних центри

Центри створені за кошти державного і обласного бюджетів

Наразі в Одеській області працює 37 навчально-практичних центри (НПЦ) на базі закладів професійно-технічної освіти. Вони були створені за кошти державного і обласного бюджетів, а також соціальних партнерів. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса повідомила  заступниця директора департаменту освіти і науки Одеської обласної військової адміністрації Таїса Абозіна.

Зокрема у  2023 році були створені такі НПЦ:

–слюсарних робіт на базі ДНЗ “Одеський центр професійно-технічної освіти”;

– сучасних технологій зварювання на базі ВСП "Березівське вище професійне училище Національного університету “Одеська політехніка”;

– реставраційних технологій та декору на базі ДНЗ “Одеський професійний ліцей будівництва та архітектури”;

– підготовки робітників з професії "Електрик судновий" на базі “Одеський професійний ліцей морського транспорту”.

З метою реалізації стратегії реформування системи шкільного харчування на 2023 – 2027 роки, в рамках пілотного проєкту було створено кулінарний хаб у ДНЗ “Одеський центр професійно-технічної освіти”. Крім того, заплановано відкриття ще 2 кулінарних хабів у Дунайському та Північному центрах професійної освіти.

Професійну підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації здобувачів освіти в Одеській області здійснюють 27 закладів професійно-технічної освіти. У 25 з них облаштовані укриття. У закладах навчається 11727 чоловіків та жінок, працює 1315 людей.

“Коментарі” писали, що наразі в Одесі готові до використання 120 укриттів. Ще три десятки в роботі. Про це повідомила директор Одеського департаменту освіти і науки Олена Буйневич.  Чиновниця зазначила, що минулого тижня був підписаний дозвіл на використання ще 22 укриттів у школах і 18 у садочках. Це означає, що більше закладів освіти зможуть працювати з дітьми офлайн. Наразі укриття є у 120 в закладах освіти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олег Дубина Павлович Я родился 14.03.1986

28 вересня 2023, 19:31

Братья и Девушки мне надо срочно деньги в долг Я вам верну 260 160 105 €,Я хочу быть в Украине ,Одесси,нас воина идёт это надо заплатить юристам срочно Я вам скину свою ощад банк по эмайлу [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися