В Одесі деяких батьків “примушували” брати участь у акції “Кава з освітою”: реакція Олени Буйневич

Освітяни наголосили, що долучатися до заходу запрошували лише добровільно

Батьки учнів деяких шкіл Одеси розповіли, що вчителі примусово змушувати їх брати участь у акції “Кава з освітою”. Про це повідомила директор міського департаменту освіти та науки Олена Буйневич.

Посадовиця зазначила, що жодна акція не проходить без певного відсотку хейту, втім купувати каву, пекти печиво, ліпити вареники - не обовʼязок. Це має бути виключно добровільним. В департаменті наголосили, що доєднуватися до акції ніхто не примушував, одеситів та гостей міста тільки запрошували. 

“Звісно, є застарілий підхід і скільки наради не проводи і не вказуй, він буде. Буде стільки, скільки кожен з нас готовий бути примушеним або примушувати. Ніхто не відкрив нам Америку повідомленнями про "а Ви не в курсі, нам сказали спекти і принести без варіантів".

Я в курсі наявності таких випадків. Без адресів. То що , думаєте, це всі так роблять? Ну розкажіть це мамам, які вчора пригощали хлопців і одній з лікарень. Або продавали завзято свої пироги. Або мені розкажіть, мене хто примушує?”,- написала Буйневич. 

Водночас в департаменті подякували усім, хто доєднався до благодійної акції та допоміг Збройний силам України

“Тож ще раз дякую всім учасникам Акції. Одесити зробили неймовірну справу до нашого свята. Неймовірну. В мене очі вже два дні світяться від шаленої енергії у тих закладах, де була і пила каву.

І кава була НАЙСМАЧНІША в моєму житті. Чесно”, - йдеться в повідомленні посадовиці.

Нагадаємо, що в Одесі працівники галузі освіти підтримують військових з 2014 року. Разом із дітьми та батьками педагоги й вихователі плетуть маскувальні сітки, готують їжу, виготовляють сувеніри та багато іншого. В міських навчальних закладах регулярно проводяться акції на підтримку ЗСУ. Про це повідомили в Одеській міській раді. Цьогоріч, з нагоди Дня вчителя та Дня захисників та захисниць України, ярмарки пройшли в навчальних та медичних закладах Одеси. Всі виручені кошти підуть на потреби Збройних Сил.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


неідіот

27 вересня 2023, 17:19

а коли ці акції були добровільними, навіть військових вимушують записуватись добровольцями. . .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися