На Одещині поліцейські провели урок безпеки для першокласників

До цього уроку долучилися також представники ДСНС

Поліцейські провели урок з безпеки життєдіяльності з школярами з Ізмаїлу. Малечу вчили як правильно перетинати дорогу та повідомляти про надзвичайні події екстреним службам. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Навчання пройшло у молодших класах школи “Стежинка”. Провели їх ювенальна поліцейська Лариса Анчева та патрульний Іван Бочковар. Першачкам правоохоронці нагадали, як безпечно перетинати дорогу та чому важливо неухильно дотримуватися правил дорожнього руху. Щоб діти запам’ятали інформацію краще, з ними провели навчальні ігри “Я регулювальник”, перевдягнувши у поліцейських.

А учнів трохи старших класів правоохоронці навчали алгоритму надання даних у випадку виклику спеціальних служб. Поліцейські наголосили, що усі, у тому числі і діти, повинні вміти правильно викликати рятувальників, поліцію або медиків. Насамперед треба знати їхні номери – 101, 102 та 103 відповідно, пам’ятати, що необхідно чітко вказати своє прізвище, ім’я та номер мобільного телефону, за яким можна зв’язатися при необхідності, пояснити причину виклику, назвати адресу місця події, аби представники вказаних служб не гаяли час на її пошуки. 

“Натомість жартувати і телефонувати без нагальної потреби не слід, бо за це передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Хлопці та дівчата умовно потренувалися викликати допомогу при травмуванні, пожежі, небезпечній знахідці тощо, із чим дуже добре впоралися. До цього уроку долучилися також представники ДСНС, які розповіли дітям про мінну небезпеку”, - йдеться в повідомленні поліції. 

Нагадаємо, що поліцейські Одещини навчають дітей розпізнавати вибухонебезпечні предмети та правильно діяти у разі їх виявлення. Одне із таких занять провели співробітники батальйону поліції особливого призначення з вихованцями громадської організації “Ви.Мова”. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися